Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ενημερωτικό φυλλάδιο ΠΟΠΣΜ


Το εξώφυλλο του ενημερωτικού φυλλαδίου 
που κυκλοφόρησε η ΠΟΠΣΜ

Σκοποί της Ομοσπονδίας Μακεδόνων είναι:

α) η γνωριμία, η συνεργασία, και η αλληλοϋποστήριξη των μελών της.

β) ο σεβασμός στην Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοσή μας που τιμούμε με εκατοντάδες εκδηλώσεις και πανηγύρια σε κάθε γωνιά  της Μακεδονίας.

γ) η ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας των Μακεδόνων και της συμβολής τους σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.

δ) η διαφύλαξη της γνήσιας πολιτιστικής Παράδοσης των Μακεδόνων, από αλλοιώσεις, ξένες προσθήκες και σφετερισμό.

ε) η απομυθοποίηση των Εντόπικων, δηλαδή των σλαβοφανών τοπικών γλωσσικών εκφράσεων ορισμένων Μακεδόνων Ελλήνων, ώστε να μη συγχέονται με τα Σκοπιανά και τα Βουλγάρικα.

στ) η καταγραφή των γνήσιων Μακεδονικών χορών και τραγουδιών και ο πλήρης διαχωρισμός τους από κάθε είδους ξενόφερτες προσμείξεις και επιρροές

ζ) η προβολή της ομοιότητας των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Μακεδόνων με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων άλλων γεωγραφικών περιοχών.

η) η υπεράσπιση του ονόματός μας, ως Μακεδόνων, από ανιστόρητη προσθήκη  οιουδήποτε επιθετικού προσδιορισμού ή απροκάλυπτο σφετερισμό.


θ) η συνεργασία με τις ομοειδείς οργανώσεις των Ελλήνων άλλων γεωγραφικών περιοχών, εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και των ομογενειακών οργανώσεων σε όλον τον κόσμο,  για να  αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια σε γκρήκλις. Καλύτερα να έχουμε ορθογραφικά λάθη παρά να καταστρέφουμε την γλώσσα μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία